shareit

Палестинска учителка спечели 1 милион долара

| от |

Учителка от начално училище, израснала в палестински бежански лагер, спечели международната награда от 1 милион долара. Ханан ал Хроуб получи колосалната сума за приноса си в професията. Отличието й бе връчено на специална церемония в Дубай.

Хроуб прие наградата като оценка за всички учители в Палестина.

„Вярвайте в идеите си, работете върху тях, убедете хората в идеите си, предизвикайте целия свят да повярва във вас. Само така може да бъде разпространена една идея!“, каза тя на церемонията.

Хроуб станала учителка след като съпругът и децата й попаднали под обстрел на връщане от училище. „Това промени отношението ми към децата като цяло, към хората и учителите. Чувствах се сама, опитвайки се да възстановя децата си след инцидента. Никой не ми помагаше, да вкарам децата си в релсите“, сподели още тя.

Без помощ от образователната система, Хроуб започнала да помага с ученето на децата си чрез измислени игри вкъщи като канела и приятели. По този начин децата учелите и играели едновременно. Постепенно оценките на децата й и поведението им започнало да се подобрява. Тя прилага практиката „Учи докато играеш“ и в училището, където работи с деца, станали жертва на насилие.

 
 
Коментарите са изключени за Палестинска учителка спечели 1 милион долара