Паеля с морски дарове

| от Ана Динкова, anadinkova.com |

От всички рецепти, които прочетох разбрах следното: джуркаш, бъркаш, запържваш, висиш на най-голямата жега на печката и най-накрая слагаш да се пече. Изпотяваш се като след як летен дъжд и се молиш силно на всичкото богове да ти се случи.

След което теглиш една и си спретваш своя собствена рецепта. Ето моята:
около 300 гр ориз, се сваряват почти до готово
1 глава лук + 4 скилидки чесън се запържват, после се добавя малко вода + бяло вино и се задушават докато омекнат.
400 гр. скариди (аз използвах замразени) се прибавят към лука и чесъна
около 400 или 500 мл доматено пюре
сол
черен пипер
червен пипер
риган
После всичко се смесва и се слага в тава на 200 градуса (вече загрята фурна) за около половин час

За гарнитура: салата+ айсберг салата + домати + каперси + риган + зехтин + балсамов оцет
и много маслини
А да, и много бяло вино…

 
 
Коментарите са изключени за Паеля с морски дарове