shareit

Още по-вкусно и с авторски рецепти

| от chronicle.bg |

Един от новите ресторанти в центъра на София – Ми6-Маш – kitchen by Catch’ A maK, представи новото си меню – още по-вкусно, нестандартно и създадено с изцяло авторски рецепти.

За да проверят качествата на ястията, от ресторанта поканиха кулинарни блогъри и журналисти да опитат и изкажат мнение за новото меню. Сред тях бяха Сандра Алексиева от 1001 Рецепти, Ани Шакарян от Вкуснотека, Ваня Иванова от Vanilla Kitchen, Елена Петрелийска от MasterChef, а също и представители на медиите.

Всеки дегустира 15 ястия, за да даде своята оценка.

миш маш

С най-висока оценка се подредиха патешко „Магре“, телешки peper стек от бон филе, филе от сьомга с Териаки и патешки сърца. Дегустацията премина и през трите вида миш-маш, които представя ресторанта – класическа рецепта, рецепта на миш-маш с наденица и реден миш-маш, който представлява модерен и нестандартен поглед над класиката.

Тартарът от прясно телешко и запеченият качамак с козе сирене и бекон също получиха своята висока оценка от кулинарните критици, но руската торта по стара семейна рецепта с карамелен крем и маскарпоне събра най-голям брой положителни отзиви.

„Руската торта не е по авторска рецепта, създадена от екипа ни, а е подарък от моя приятелка. Оля е рускиня, която ни научи на любимата рецепта в нейното семейство. Дал съм дума, че няма да издам рецептата, но съм благодарен, че карамеленият крем, маскарпонето и бутер блатовете правят тази торта едновременно близка до класическия десерт Наполеон и едновременно далечна от всичко, което сме опитвали досега.“ – разказа Жоро Матев – един от създателите на ресторанта.

миш маш

„Много сме щастливи, че професионалистите в създаването на домашни авторски рецепти дадоха толкова положителна оценка на новото ни меню и сме горди, че имахме удоволствието да се съберем на една маса, за да даде всеки от нас своята лична оценка на ястията“, казаха създателите на Ми6-Маш – kitchen by Catch’ A maK след събитието.

миш маш

 
 
Коментарите са изключени за Още по-вкусно и с авторски рецепти

Повече информация Виж всички