Оризови курабийки с ябълки и канела

| от |

Тази страхотна рецепта на Силвия Морова от http://www.bb-team.org е освен много вкусна и изключително здравословна. Силвия е инженер-магистър в областта на винопроизводството и винения туризъм. Обича да спортува разнообразно – велоразходки, кросове, гимнастика, силови тренировки. Обожава да готви красиви, вкусни и пълноценни ястия.

4165

За 30 броя курабийки:

  • 200 гр оризово брашно
  • 2 яйца
  • 1 голяма ябълка
  • 50 гр стафиди
  • 50 гр кафява захар мусковадо
  • ½ ч.л. канела
  • 2 ванилии на прах
  • Масло за тавата

Ябълката се настъргва на едро ренде и се смесва с кафявата захар, канелата, ванилията и стафидите.

Прибавят се двете разбити яйца и оризовото брашно. Замесва се тесто, от което се оформят курабийки с формата на топчета (с диаметър около 3 см).

От посочените количества продукти се получават около 30 броя – подреждат се в намаслена тавичка и се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 25 минути.

Време за приготвяне Грамаж на порцията Белтъчини Въглехидрати Мазнини Ккал
40 мин. 450 26 275 10 1290

А ако сте любители на здравословните вкусотии ви препоръчваме това изкушение :

Бонбони с моркови и кокос

 
 
Коментарите са изключени за Оризови курабийки с ябълки и канела