shareit

Орбан: Без Русия няма евтин ток и конкурентни стоки

| от |

„Някой трябва да каже открито, че за нашите не толкова богати държави зелената енергия е прекалено скъпа. Без Русия Европа няма да има конкурентни цени в енергетиката. Трябва да премахнем съществуващите табута. Цената на енергетиката трябва да бъде най-важната ни задача“.

Това каза по време на визитата си в полската столица Варшава унгарският премиер Виктор Орбан. Според него посткомунистическите държави се намират в по-особена ситуация от старите страни-членки на Европейския съюз /ЕС/, които не страдали в продължение на десетилетия от комунистическия режим.

„Днес ние трябва да се конкурираме с държави, които не са преминали през комунизма и са натрупали капитали. Да създаваме конкурентни стоки е възможно само благодарение на евтините руски суровини“, каза още Орбани поясни: Поради тази причина Централна и Източна Европа е осъдена да си сътрудничи с Русия. „Без Русия Европа няма да има конкурентни енергийни цени“, каза още унгарският министър-председател.

По време на разговора с полския премиер Ева Копач Орбан подкрепи мирното споразумение от Минск за прекратяване на сраженията в Украйна. /БГНЕС и Бета

 
 
Коментарите са изключени за Орбан: Без Русия няма евтин ток и конкурентни стоки