shareit

Oбама с ограничения за продажбата на оръжия

| от chronicle.bg |

Американският президент Барак Обама ще представи серия от мерки за ограничаване на продажбата на огнестрелни оръжия с цел намаляване на жертвите на стрелби в САЩ.

Обама ще представи идеите си в 16,40 ч. по Гринуич.

Огнестрелните оръжия отнемат живота на около 30 000 души в САЩ годишно. Планът на Обама предлага съвкупност от предложения за промени в законовата рамка за използването и носенето на огнестрелни оръжия. Сред предложенията на американския президент е предотвратяването на продажбата на оръжия онлайн и на изложения, без преминаване на съответните проверки.

Новите мерки ще изискат от всеки, който продава оръжие, да се регистрира като търговец. Това ще засегне и онези, които продават оръжия онлайн или на оръжейни изложения. Ще бъдат назначени още 200 агенти, които да отговарят за прилагането на разпоредбите за огнестрелните оръжия. ФБР ще наеме над 230 нови инспектори, които ще извършват проверки на купувачите на оръжия.

500 милиона долара ще бъдат заделени за увеличаване на достъпа до психиатричните отделения и за допълнителни разработки на технологии за безопасно боравене с огнестрелни оръжия.

Оръжейното лоби може да държи Конгреса като заложник, но не може да държи като заложник Америка. Не можем да приемем това кръвопролитие в нашата общност, пише Обама в Twitter.

 
 
Коментарите са изключени за Oбама с ограничения за продажбата на оръжия