shareit

Новият Opel Crossland X впечатлява с дизайн в Женева

| от chronicle.bg |

Cъздаване на дизайн, който съчетава характерните белези на SUV моделите с тези на автомобил, насочен към удоволетворяване на потребностите на модерния градски стил на живот.

Това е основното предизвикателство, пред което са били изправени дизайнерите на Crossland X – новият crossover на марката Opel, който ще бъде представен за първи път пред широка публика на международното изложение в Женева (7-19 март, 2017). Заедно с напълно електрическата Ampera-e и новите флагмани Insignia Grand Sport и Sports Tourer, Crossland X поставя началото на продуктовата офанзива на марката под наслова “7 през 17” със седем нови модела през 2017 година.

Новият Crossland X заема своето място в моделната гама на Opel наред с Mokka X в бързо развиващия се CUV/SUV сегмент в В класа.

Емблематичните елементи, характерни за марката от Рюселсхайм включват самоуверената предна решетка и „крилцата”, обгръщащи емблемата с мълния на Opel; характерното криловидно оформление на предните светлини и не на последно място – пластичното „острие”, очертано в страничния силует на каросерията.

Стилната външност намира своето отражение и във вътрешния дизайн на новия модел, който засилва усещането за простор и се допълва от внушителни зони за съхранение на вещи.

Влиянието на новата Insignia и на Astra личи ясно в пластичните форми на фокусираното върху водача арматурно табло, които преливат в облицовките на вратите. Елегантните елементи от хром около блока на контролните прибори и вентилационните решетки, комбинирани с меките повърхности на арматурното табло и облицовките на вратите излъчват послание за високо качество и майсторство на изпълнението.

Големият, лесно достъпен сензорен екран и разделените в съотношение 60/40 сгъваеми задни седалки превръщат вътрешността на Crossland X в перфектно пространство за всяко семейство.

Допълнително се предлагат задни седалки с възможност за надлъжно изместване със 150 милиметра за създаване на повече пространство в областта на краката или до 520 литра водещ в този клас багажен обем (който нараства до 1 255 литра след сгъване на задните седалки).

 
 
Коментарите са изключени за Новият Opel Crossland X впечатлява с дизайн в Женева