Нов специален епизод на „Шерлок” във Викторианска Англия

| от |

Сериалът „Шерлок” на BBC сигурно е едно от най-чаканите неща в края на тази година. Появата на трети сезон след 2 години пауза, буквално счупи интернет. Същото се очаква да се случи и с предстоящия четвърти сезон.

Benedict 2

London Celebrity Sightings - Februrary 8, 2015

Наскоро фенове на сериала пуснаха снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман са облечени в дрехи от XIX век, което е и оригиналната епоха, в която се развива действието в романите на Артър Конан Дойл. Но както феновете на сериала знаят, „Шерлок” е модерна трактовка на историите и персонажите на Дойл и действието се развива в наши дни. Затова тази абсолютно нова обстановка и костюми изненадаха всички. И спекулациите започнаха. От маскен бал през пътуване във времето до специална задача, сън или фантазия, феновете развиваха какви ли не теории.

Martin and Benedict

Вчера, създателят и главен сценарист на сериала – Стивън Мофет каза, че в действителност епизодът, който се снима в момента и който е специален епизод и няма да има нищо общо с предстоящия сезон нататък, поне като сюжет, в действителност се развива в XIX век. „Специалните неща са наша запазена марка”, каза Стивън Мофат – Аз и Марк (Гатис, другият създател на шоуто) решихме, че щом ще правим специален епизод, нека той да е точно такъв и наистина – действието в него да се развива във Викторианска Англия, както е в оригинал. Искахме да направим този епизод отдавна, но трябваше да е нещо съвсем отделно от останалата част на шоуто, затова когато видяхме удобен момент се възползвахме. Това е като нещо, което е нашият малък сапунен мехур във вселената на „Шерлок”.

London Celebrity Sightings - Februrary 8, 2015

Специалният епизод е почти завършен и се очаква да се появи някъде през декември тази година по BBC. И Бенедикт и Мартин във оригиналните костюми от епохата на Шерлок Холмс само могат да ни накарат да очакваме този епизод, пък и целия четвърти сезон, с огромно нетърпение.

Benedict

Четвърти сезон е очакван с нетърпение, заради завръщането на професор Мориарти от мъртвите, буквално и сблъсъкът му с Шерлок Холмс. Към това само добавяме и нашите лични очаквания – добрата актьорска игра, добрия сценарии и истински изпипаните мистерии, точно каквито ги обичаме.

 
 
Коментарите са изключени за Нов специален епизод на „Шерлок” във Викторианска Англия