shareit

Новите трендове в пътуването според Pinterest

| от chronicle.bg |

Време е да помислим за пътуване – ако резервираме отсега, всичко ще ни е по-евтино: билети, хотели, услуги… Независимо дали ще е за 2 седмици, 10 дни или samo уикенд, важното е да си починем добре и по различен начин.

В Pinterest можем да видим новите моди на травъл инфлуенсърите. „Инфлуенсър“ напоследък е мръсна дума, но да не забравяме, че тези хора си изкарват парите с пътуване, така че трябва да развиват бизнеса си и да го обогатяват.

А ние можем да научим научим нещо от това:

По-малко известни острови

Търсенето в сайта на острови, за които никой не е чувал, се е увеличило. Вместо Малдивите пробвайте о-в Реюнион, например. Бали може би е най-известната дестинация в Индонезия, но никой не е чувал за о-в Сумба или някои от малките островчета в Гърция.

Изненада

Да тръгнеш нанякъде без да знаеш накъде става все по-популярно (както и автостопа). „Изненадваща дестинация“ се е увеличило като търсене със 192%.

Есенен пейзаж

Едно от хубавите качества на човек е, че може да си почива по всяко време. Търсенето на есенна тема се е увеличило почти двойно.

Горещи извори

Хубавото си е хубаво. Може би заради времето, а може би не, но търсенето на горещи извори в Pintereset се е качило с 32%

Изоставени замъци

Според нас старите, рушащи се замъци ще бъдат все по-любопитни за пътуващите. Търсенето – със 142%.

Пътуване с автобус

Модерните автобуси имат тоалетна, а на запад тя дори работи. Така че дългите пътувания с автобус може и да не са толкова неприятни, особено ако гледката е хубава. 32%

Малки градове

Малките градове имат логика (276%!) особено заедно с неизвестните острови. Хората искат нови дестинации.

Чисто пътуване

„Zero waste travel“ е търсено със 74% повече през миналата година. Явно освен, че искаме да видим света, искаме и да го запазим.

 
 
Коментарите са изключени за Новите трендове в пътуването според Pinterest