shareit

Нови разкрития около убийството на Немцов

| от |

В делото за убийството на руския опозиционер Борис Немцов изплува името на евентуалния организатор на престъплението.

По данни на следствието, мъж, който се е представил като Руслик, е осигурил на изпълнителите автомобил и пистолет, съобщава вестник „Комерсант“, като се позовава на свои източници.

Изданието твърди още, че мъжът е обещал и по 5 милиона рубли, ако задачата бъде изпълнена. Вестникът предполага, че въпросният Руслик може да бъде не само организатор, но и поръчител на убийството.

Мъжът все още не е обявен за издирване, тъй като продължава събирането на данни за неговото участие в престъплението. Засега за него е споменал единствено Заур Дадаев, за когото се смята, че е извършител на убийството.

Междувременно активисти и обикновени привърженици на опозицията успяха за възстановят импровизирания мемориал на мястото, където Борис Немцов беше разстрелян, след като градските власти се опитаха да разчистят района в нощта на събота срещу неделя. Мостът край Кремъл отново е отрупан от цветя и портрети на руския политик, а също така могат да се видят надписи: „Ние не се страхуваме“, „Героите не умират“, „Цензурата убива“. В Русия вече е инициирана подписка за поставянето на това място на паметна плоча или камък, които да напомнят за това зловещо престъпление.

 
 
Коментарите са изключени за Нови разкрития около убийството на Немцов