Никита Михалков получи наградата „Златен век“ в Москва

| от chronicle.bg |

Министърът на културата Вежди Рашидов награди днес в Москва световноизвестния актьор, режисьор, продуцент, сценарист, преподавател и общественик Никита Михалков с най-високото отличие на българското Министерство на културата „Златен век” с огърлие – за заслугите му за развитието на българо-руското културно сътрудничество, съобщи министерството.

„Особено съм щастлив със „Златния век”, най-високото отличие на българското Министерство на културата, което получавам от министъра на културата Вежди Рашидов, още повече, че той е и голям творец. Ще нося с гордост това отличие!”, каза на церемонията Никита Михалков. Той заяви готовността си да води майсторски клас в България и да представи у нас панорама на своите филми. „Обичам много България и се възхищавам на българския талант”, сподели Михалков, цитиран от пресцентъра на МК.

Никита Михалков прекъсна днес репетиция на театрален спектакъл, който готви в момента, както и обучението на своя клас студенти, за да се срещне с българския министър на културата и да получи лично високото отличие „Златен век”.

 
 
Коментарите са изключени за Никита Михалков получи наградата „Златен век“ в Москва