shareit

Невероятен Владо Илиев с 8-мо място на Световното

| от |

Днес в Контиолахти (Финландия) започнаха първите индивидуални дисциплини от 47-то Световно първенство по биатлон. Спринтът на 10км. при мъжете беше изключително интересен и вълнуващ, защото България регистрира още едно отлично класиране на подобен шампионат.

Владимир Илиев показа невероятна психика на стрелбището и записа най-доброто си класиране на Световни първенства до този момент. Българинът от Троян завъртя една наказателна обиколка при първото си посещение на стрелбището, но беше повече от прецизен от положение „прав“ и завърши на престижната 8-ма позиция в крайното класиране.

Резултатът на Владо Илиев е най-силният в мъжкия биатлон на България за последните 25 години. До този момент Владимир Величков има две 5-ти и едно 7-мо място, а Спас Златев е 6-ти на дългата дисциплинa във Фейстриц през 1989г.

Йоханес Бьо беше един от основните фаворити за спечелване на златното отличие и той не се поколеба да срази конкуренцията в спринтовата дисциплина. Норвежкият биатлонист сбърка последният 10-ти патрон, но това не му попречи да спечели титлата с една обиколка и страхотно ски бягане.

По традиция на големите форуми има и големи изненади. Такава има и в днешното състезание на 10км. при мъжете. Нейтън Смит е името на биатлонистът, който изненада всички привърженици на биатлона. Представителят на Канада завъртя една наказателна обиколка и спечели сребърното отличие в състезанието.

Братята Бьо ще имат огромното удоволствие да се качат заедно на почетната стълбичка за пръв път към днешна дата. Тарей Бьо регистрира една от двете чисти стрелби и заслужено грабна бронзовият медал.

България имаше още трима състезатели в спринтовата дистанция. Красимир Анев започна добре състезанието, но цели три грешки го отпратиха на 52-ра позиция. Същият брой наказателни обиколки завъртя и Иван Златев, който се нареди 57-ми. С тези резултати ще имаме трима биатлонисти в утрешното преследване. Последен от нашите е Антон Синапов с 3 пропуска и 76-то място.

Тотален провал претърпя носителят на червения стартов номер и лидер в дисциплината Симон Шемп. Германецът повали само 3 от 10 мишени и зае 77-ма позиция в крайното класиране. / biatlonbg.in

 
 
Коментарите са изключени за Невероятен Владо Илиев с 8-мо място на Световното