shareit

МВР задържа четирима каналджии

| от chronicle.bg |

При специализирана операция, проведена от служители на ГД“Гранична полиция“ вчера, са задържани четирима мъже, членове на организирана престъпна група за нелегален трафик на мигранти през територията на България. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е била проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, която по-късно вчера е повдигнала обвинения на Т.Д., К.Б., Ц.Д. и на иракския гражданин Ш.А.

Според събраните до момента данни групата е действала на територията на София и страната от януари 2015 г. до вчера.

Изяснено е, че иракчанинът е набирал в Турция желаещи да преминат нелегално през границите на България към Сърбия в посока Западна Европа. Той уреждал превеждането им на българска територия чрез свои съучастници каналджии в Турция. След пристигането на българска земя, мигрантите били поемани от другите членове на групата, превозвани до София, настанявани за кратко в хостели и квартири и превеждани на сръбска територия. Там те били предавани на местни каналджии.

За „услугата“ нелегалните мигранти плащали на участниците в групата различни суми, средно по 800-1500 евро на човек, в зависимост от условията на превеждане до Сърбия. По-висока цена каналджиите взимали за осигуряване на по-комфортно пътуване и настаняване на българска земя.

 
 
Коментарите са изключени за МВР задържа четирима каналджии