shareit

МВнР: Внимавайте, ако пътувате към Белгия!

| от chronicle.bg |

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за Брюксел и Кралство Белгия да се съобразяват с препоръките на властите, които днес въведоха максимална степен на риск от терористично нападение.

Предвид възможно неблагоприятно развитие на вътрешната обстановкаи във връзка с въведеното за белгийската столица Брюксел и за района на града повишено ниво – IV(максимална) степен на риск от извършване на терористична атака в Брюксел и Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка. Това съобшение беше разпространено от пресцентъра на МВнР съобщават.

Препоръчва се да се избягват масово посещавани места като търговски центрове и базари, улични културни или спортни прояви, ж.п. гари, автобусни станции и др. подобни, а при неотложна необходимост за посещаването на такива места, да проявяват особена бдителност.

Гражданите трябва да имат предвид и, че метрото в Брюксел ще бъде затворено днес 21. 11. и утре 22. 11. 2015 г.

Българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, биха могли да се регистрират на интернет сайта на МВнР в услугата „Пътувам за …“ или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел.

 
 
Коментарите са изключени за МВнР: Внимавайте, ако пътувате към Белгия!