shareit

Москов: Ще подам оставка, когато си свърша работата

| от chronicle.bg |

„Ще подам своята оставка, когато си свърша работата, не ми е житейска цел да бъда министър“. Това заяви пред bTV здравният министър Петър Москов по повод предстоящия вот на недоверие заради правителствената политика в здравеопазването. Вотът бе внесен от БСП и ДПС, а дебатите по него ще са в сряда.

Според Москов неговата оставка се иска от десетия ден, след като е встъпил в длъжност, а „сега продължават, защото ги боли“. „Имат ли малко чувство за срам тези хора? 95 процента от тях управляваха здравеопазването през последните 40 години. Е, добре ли е здравеопазването?“, попита той.

„Няма закриване на клиники по инвазивна кардиология и никой не го предвижда. Няма закриване на онкологии и никой не го предвижда. Няма закриване на общински болници и никой не го предвижда“, каза още здравният министър. По повод планираното използване на пръстов отпечатък при здравните плащания, той заяви, че няма да се събира лична информация. „Системата генерира еднопосочно вашия уникален код, свързан с вашето ЕГН и код в НАП. Има ли нужда от такава система? Да, за да може вие като ползвател на тази услуга да разрешите на държавата да плати от ваше име, което в момента невинаги е така“, заяви той и допълни, че тезата за събиране на лична информация била дело на лобисти.

 
 
Коментарите са изключени за Москов: Ще подам оставка, когато си свърша работата