shareit

„Мондиал 2022 трябва да бъде отнет от Катар“

| от |

„Страната не е готова да приеме този форум“

Световното първенство по футбол през 2022 година трябва да бъде отнето от Катар, тъй като изборът му е грешка. Това заяви членът на изпълнителния комитет на ФИФА Тео Цванцигер днес.

Цванцигер, който е бивш президент на Германския футболен съюз (ГФС), смята за най-нормалното нещо да бъде отнето домакинство, около чийто избор има огромни въпросителни за честността, коректността и правилността.

„Най-доброто решение е да не се играе в Катар и да се поправи този грешен избор, заяви Цванцигер през радио Бавария 2. Но аз смятам, че това може да се случи, единствено ако бъдат открити достатъчно улики в доклада на Комисията по етика“.

ФИФА беше разтърсена от вълна от скандали, обвинения в корупция и признания на отделни членове на комисии, на регионални и континентални централи. Отделно от това, членовете на изпълнителния комитет са получили и часовници на стойност на 25 хиляди долара преди Световното първенство в Бразилия като подаръци.

Американският адвокат Майкъл Гарсия се зае с работата по изясняването на проблемите и редовността на избора, но през декември подаде оставка от поста председател на Комисията по етика заради липсва на подкрепа и съдействие от ФИФА. Неговият анализ не е публикуван, а редактиран вариант ще види бял свят на неизяснена все още дата.

„Катар не е готов и няма да бъде подходящ за домакин на Световно първенство по много пирчини, завърши Цванцигер. За момента ФИФА се е спряла на Мондиал през зимата като вариант за решаване на проблема. / Топспорт

 
 
Коментарите са изключени за „Мондиал 2022 трябва да бъде отнет от Катар“