shareit

Мис Вселена 2017: най-красивата защитничка на правата на жените

| от chronicle.bg, по БТА |

Представителката на Република Южна Африка, 22-годишната Деми-Лий Нел-Питърс, спечели короната на „Мис Вселена“, на състоялия се снощи в Лас Вегас финал на прочутия конкурс за красота, съобщи Ройтерс.

За първа подгласничка беше избрана 22-годишната „Мис Колумбия“, Лаура Гонсалес, а за втора – 21-годишната „Мис Ямайка“, Давина Бенет.
Деветдесет и две жени от цял свят участваха в тазгодишното 66-о издание на конкурса „Мис Вселена“, отбелязва Асошиейтед прес. За първи път в историята на конкурса в него участваха представители на Камбоджа, Лаос и Непал.

The 2017 Miss Universe Pageant

Миналогодишната носителка на титлата „Мис Вселена“ французойката Ирис Митенар постави короната на главата на своята наследничка, а водещ на церемонията беше Стив Харви.

Нел-Питърс ще получи заплата за 1-годишен период, луксозен апартамент в Ню Йорк за същото време и рекламен договор, в рамките на който тя ще пътува по света и ще участва в различни благотворителни събития. Тя е втората представителка на РЮА, която печели престижния конкурс. Красавицата, която е на 22 години, наскоро се е дипломирала със специалност бизнес мениджмънт. Тя е участвала в разработването на програма за обучение на жени за самозащита, след като сама тя била ограбена с оръжие. Инцидентът се случил месец след като е била избрана за „Мис Република Южна Африка“.

The 2017 Miss Universe Pageant

„Мис Вселена“ Деми-Лий Нел-Питърс смята, че неравното заплащане е най-голям проблем за жените на работното място, предадоха световните информационни агенции. „На някои места жените получават 75 % от заплащането на мъжете за същата работа и същото време. Не мисля, че това е правилно“, бяха нейните думи. На финала на прочутия конкурс за красота снощи в Лас Вегас красавицата отговори на въпроси на водещия. Тя добави, че най-важното качество за „Мис Вселена“ е самоувереността и подчерта, че носителката на титлата трябва да умее „да преодолява своите страхове“ и да помага на другите жени да го правят.

The 2017 Miss Universe Pageant

 
 
Коментарите са изключени за Мис Вселена 2017: най-красивата защитничка на правата на жените