shareit

„Междузвездни войни VIII“ ще тръгне по кината през май 2017-а

| от |

Осмият епизод на фантастичната киносага „Междузвездни войни“ ще тръгне по кината на 26 май 2017 г. – точно 40 години и само ден след премиерата на първия филм, с който всичко започна – „Нова надежда“, съобщи студио „Дисни“, които продуцират новите серии от сагата. „Междузвездни войни: Нова надежда“ излиза на 25 май 1977 г. и само за няколко седмици се превръща в най-касовата премиера за онова време.

Режисьор и сценарист на продукцията ще бъде Райън Джонсън (човекът, който стои зад доста съмнителни с успеха си проекти като „Looper: Убиец във времето“ и „Пакетът“, но след като „Дисни“ му се доверяват, го правим и ние), а изпълнителен продуцент ще бъде Джей Джей Ейбрамс, който сценарист, продуцент и режисьор на епизод VII, който се очаква по кината на 18 декември тази година.

posters

„Междузвездни войни VIII“ ще продължи хронологично историята на режисирания от Ейбрамс седми епизод „Силата се пробужда“ и е най-очакваното събитие на годината не само сред почитателите на Джордж Лукас, но и в цялата киногилдия.

В „Силата се пробужда“ ще се появят отново ветераните от оригиналната трилогия Кари Фишър, Марк Хамил, Харисън Форд, Питър Мейхю (Чубака), Антъни Даниълс (C-3PO (Си-Трипио) и Кени Бейкър (R2-D2 (Арту Диту) наред с новите попълнения Лупита Ньонго, Гуендолин Кристи, Джон Бойега, Адам Драйвър, Макс фон Сюдов и Анди Съркис.

Част от екипът на новия "Star Wars". Снимката е от първия ден на старта на продукцията

Част от екипа на новия „Star Wars“. Снимката е от първия ден от старта на продукцията

Това обаче не е всичко за феновете на Силата – между двата филма през декември 2016 ще се появи Rogue One, първият самостоятелен филм под знака на „Междузвездни войни“, чиято история не е свързана с останалите. В главната роля ще бъде… жена – номинираната за „Оскар“ Фелисити Джоунс от „Теорията на всичко“, режисьор ще бъде Гарет Едуардс, („Годзила“, Monsters), а сценарист – Крис Вейс („Маркъс“ и „Мравката Зед“). Дали го чакаме с нетърпение? Може да се обзаложите!

 
 
Коментарите са изключени за „Междузвездни войни VIII“ ще тръгне по кината през май 2017-а