shareit

Места, които си струва да посетите през 2015 г.

| от |

През зимните дни не е лошо да се направи план за това къде да прекараме лятната ваканция. Business Insider избраха най-интересните места за пътуване през 2015 година.

От Япония до Словения, това са най-добрите места, които може да посетите през следващата година.

1. Япония

qponiq

Японското правителство полага огромни средства да стимулира туризма. Въпреки че се смята за една от най-скъпите страни в света, Япония бавно се превръща в предпочитана дестинация за туристи от цял свят.

2. Лима, Перу

lima

Лима бавно изгражда имиджа на мястото с най-добрите ресторанти, общо 50 са се оказали в престижния списък за най-добри ресторанти в света.

3. Норвегия

norvegiq

След анимационния филм „Замръзналото царство“, който спечели над 1,2 милиарда долара, Норвегия се превърна в любима дестинация за любителите на филма, в който се споменава фиктивното царство Арендел. Всъщност, вдъхновение за филма е град Берген, в чиято близост се намират фиорди, ледници, реки и езера.

4. Канбера, Австралия

kanbera

Канбера е обявена за най-доброто място за живеене от Организацията за икономическо развитие.

5. Берлин, Германия

berlin

Берлин е един от най-красивите градове в Европа, особено предпочитана дестинация за хипстърите.

6. Палаван

palavan

Това е най-красивото място на Земята, рай за почивка и вдъхновение. Има прекрасни плажове, чиста вода и е идеално място за гмуркане, плуване и каяк.

7. Флоренция

firenca

Един от най-красивите градове с богата история и изкуство, музеи, магазини и ресторанти.

8. Тасмания, Австралия

avstraliq

Според Lonely Planet, Тасмания е едно от най-красивите места за научни изследвания в света. Островът е известен с красивия пейзаж, дивата природа и удобства за туристите.

9. Любляна, Словения

sloveniq

Не е известна за туристите от целия свят, но в тази малка страна се крият много красиви пейзажи, като същевременно е една от най-евтините страни за посещение в Европа, пише Business Insider.

 
 
Коментарите са изключени за Места, които си струва да посетите през 2015 г.