shareit

Мегапроектите в икономиката на Австралия – по Viasat Explore

| от |

Гигантски индустриални проекти и мегаструктури ще завладеят ефира на Viasat Explore в началото на април. Документалната поредица „Голямата Австралия“ започва на 31-ви март и ще се излъчва до 3-ти април от 18:25 часа.

Продукцията представя основните дейности, които укрепват икономиката на страната и оформят облика на нацията. Австралия е шестата по големина държава в света с население от 21 милиона души и единствената, която заема цял континент. Страната е разположена на огромна площ и природните ресурси са в изобилие. Епизодите разкриват отделните етапи от реализирането на мащабни идеи в сферата на индустрията.

Още в началото на поредицата зрителите ще се запознаят с капитаните на международни кораби и танкери, както и с едно от най-бързо процъфтяващите пристанища в Австралия – Порт Хедланд. В предстоящите серии ще разберем още и как камионите превозват стоки по крайбрежието на живописните плажове на Източна Австралия, както и защо местните жители наричат Макай „захарната столица“ на Австралия.

Друг основен фактор в икономиката на Австралия са огромните ферми за добитък. Продукцията разказва кои са най-големите производители на говеждо месо в страната. Завардването на добитък е уникален за страната спорт и вероятно най-бързо развиващият се. Залозите са високи и фермерите получават шанс да покажат уменията си да яздят коне.

„Голямата Австралия“ показва и други любопитни факти от света на икономическото развитие на държавата. В един от епизодите ставаме свидетели как железодобивната компания „Атлас айрън” се превръща от скромна фирма в агресивно развиваща се компания за добив на желязна руда. Поредицата отвежда зрителите и „зад кулисите”, където виждат в нова светлина страната и се запознават с иновациите в някои от най-значимите национални индустрии.

Как се развива Австралия през последните години и кои са водещите фактори в икономиката на континента, можете да видите в поредицата „Голямата Австралия“ от 31-ви март до 3-ти април от 18:25 часа.

 
 
Коментарите са изключени за Мегапроектите в икономиката на Австралия – по Viasat Explore