shareit

McDonald’s UK пусна детско меню за вегетарианци

| от chronicle.bg |

McDonald’s вече предлага детско меню за вегани. Сега децата, които не ядат месо и животински продукти, все пак могат да посетят заведението без да седят на едни картофки и сокче, а да си вземат меню с играчка. Детското меню се продава от днес във всеки ресторант от франчайза във Великобритания.

То съдържа рап с червено песто, кетчуп и нарязана маруля.

Ресторантът работи заедно с Britmums network и Vegetarian Society, за да създаде рецептата. Сандвичът, освен вегетариански, технически е и вегански, но не се рекламира като такъв, защото минава през същите тостери като и хлебчетата. Ако не сте дете пък, ще можете да си поръчате сандвича отделно, без меню.

Лин Елиът, изпълнителен директор на Vegetarian Society, казва: „Горди сме да работим с McDonald’s вече 10 години и се радваме да проследим развитието на веганското им меню, особено след като ни споделиха, че 1/3 от клиентите им смятат за важно да се хапват повече вегетариански блюда. Има увеличаващо се търсене за такава храна и е фантастично да видим, че такава голяма верига ресторанти посрещат това търсене.“

 
 
Коментарите са изключени за McDonald’s UK пусна детско меню за вегетарианци

Повече информация Виж всички