shareit

Маккейн отказа да бъде съветник на Порошенко

| от |

Американският сенатор Джон Маккейн е отказал да стане член на Съвещателния международен съвет към президента на Украйна Виктор Порошенко, съобщи Би Би Си. На страницата на сенатора е уточнено, че той е принуден да отклони поканата на украинската страна поради ограниченията, които налага Конгреса на САЩ на своите членове.

В същото време Маккейн благодари на украинските власти за оказаното му доверие и обеща да направи всичко възможно да помогне на работата на съвета, а на Украйна – за провеждането на успешни реформи и противодействие на руската агресия.

Указът за назначаването на няколко чуждестранни политици за членове на съвета към президента на Украйна беше публикуван на 13 май. От документа стана ясно, че начело на органа ще бъде бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, а сред членовете му е и Маккейн. Сенаторът потвърди, че е получил такова предложение от украинска страна, но отбеляза, че не е могъл да вземе решение по въпроса, защото не е сигурен, че американските закони му позволяват да заема такава длъжност в друга държава. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Маккейн отказа да бъде съветник на Порошенко