shareit

Мъж поиска iPhone 6 за зестра

| от |

Мъж от Саудитска Арабия е решил да изпита любовта на годеника на сестра си. Той е заявил, че ще се съгласи тя да се омъжи при едно условие – годеникът й да му даде нов iPhone 6 като зестра, пише Independent, позовавайки се на кувейтския вестник Al Anba.

Няма информация, дали братът е настоявал за златната версия на смартфона, но със сигурност сватбата няма да се състои, докато мобилното устройство не се намери в ръцете му. Това означава, че младата двойка ще трябва да изчака, тъй като датата на пускане на пазара на новия телефон на Apple е ясна само за САЩ, Франция, Хонг Конг, Канада, Германия, Сингапур, Великобритания, Австралия и Япония, и тя е 19 септември.

Искането на зестра е традиция в арабския свят и обикновено това са непретенциозни подаръци, въпреки че някои семейства настояват за големи суми или скъпи подаръци. „Чували сме какви ли не неща, но iPhone 6, който все още не се е появил на пазара, е малко странно“, казва Сауд Ахмад, офис служител в Бахрейн. „Трябва да налагаме култура, при която бракът не се използва от никого, за да получава подаръци или да извлича някаква полза. Ако аз бях на мястото на годеника, щях да се опълча срещу брата“, подчертава Ахмад.

С Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Мъж поиска iPhone 6 за зестра