shareit

Лукарски: Няма пострадали при взрива

| от |

„Няма пострадали при взрива, който избухна в склада в Иганово. В момента на инцидента на смяна са били двама пазачи, които са невредими. Няма опасност за населението на селото“. Това заяви министър Божидар Лукарски, който пътува към мястото на инцидента, съобщиха от министерството.

Лукарски поясни, че са предприети всички мерки за обезопасяване на района, като към момента няма последващи взривове, предаде БГНЕС.

Канонадата е започнала около 19. 40 часа. По сведения на очевидци, небето се е осветило все едно от заря. Линейки бързат към мястото, но според кмета на Сопот Веселин Личев, заводът в момента не е работел, няма втора смяна, така че той лично се надява да няма жертви.

За БГНЕС той каза още, че няма повече информация. Огнените кълба се виждат от Калофер и Розино, хората от Иганово масово се изнасят. Около 60 коли от Розино са на площада в Кърнаре. Цехът се намира на около два километра от Иганово.

Министърът на отбраната Николай Ненчев пътува към складовата база на ВМЗ – Сопот край с. Иганово, където гръмна склад за боеприпаси, съобщиха от военното министерство.

По негово разпореждане към мястото на инцидента пътуват две линейки от военната болница в Пловдив, както и екип на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната е готово да съдейства в следващите дни с експерти и специализирана техника за изясняване на причините за взрива, съобщават от пресцентъра.

 
 
Коментарите са изключени за Лукарски: Няма пострадали при взрива