shareit

Летене под вода е най-новият екстремен спорт

| от |

Летене под вода е най-новият екстремен воден спорт, който завладя цяла Европа това лято. Той е създаден от норвежец, който се отегчил по време на почивката си и не изисква почти никакво обучение.

Устройство позволява на любителите на екстремните спортове да плуват като делфини, влачени от моторна лодка. Сабуинг е перка с две крила, които плувецът държи с ръце, докато е дърпан от лодката.

Може да се гмурка или да се издигне над водата, както и да се върти и преобръща, като усуква крилата. Идеята хрумнала на младия изобретател от Норвегия преди 4 години, докато бил на почивка със семейството си. Тогава момчето било 18-годишно.

Всичко започнало с парче дърво, прикрепено към лодка с въже. Идеята е доразвита с помощта на производител на висок клас състезателни велосипеди.

Крилата са запълнени с пяна, която позволява да плуват, докато са теглени на 20-30 метра зад лодката. Начинаещите прекарват между 10 и 15 секунди под водата. Напредналите правят различни фигури или дори се гмуркат синхронно.

Сабуинг бързо се превърна в хит на екстремните летни спортове. Само в Гърция 28 различни спортни клубове и курорти предлагат летенето под вода. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Летене под вода е най-новият екстремен спорт