Днес ще ви представим една рецепта на нашите приятели от http://359food.bg/. Можете да харесате и тяхната Фейсбук страница.
Ето и необходимите продукти :
170 грама горчиво сладък шоколад ситно нарязан
185 грама неподсладен шоколад ситно нарязан
170 грама захар
2/3 ч.ч.вода
170 грама меко масло
6 яйца
85 грама захар
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тавичка за торта с диаметър 25 см с готварски спрей с растително олио. Покрийте дъното и с пергаментна хартия. Напръскайте и нея със спрея.
Сложете и двата вида нарязан шоколад в купа и го разтопете на водна баня. Сипете 170 гр захар и водата в тенджерка на средна температура. Оставете ги да врят докато захарта се разтвори. Сипете горещия сироп при разтопения шоколад. Разбърквайте ги докато получите еднородна смес. Добавете маслото и разбърквайте докато и то се смеси с останалите продукти.
Разбийте с миксер яйцата и 85 гр захар докато се смесят. С помощта на шпатула ги добавете внимателно към шоколадовата смес. Сипете получената смес в тавичката. Сложете дълбока тава във фурната. Сложете тавичката със сместа в нея. Сипете 2 см вода в дълбоката тава. Печете докато тортата стане леко твърда на пипане в средата, около 40 минути.
Извадете тавичката с тортата от фурната и я оставете да изстива върху решетка. Можете да украсите тортата с едри шоколадови стърготини, направени с помощта на белачка за зеленчуци.