Колко е лесно да излъжеш в Instagram

| от chronicle.bg |

През 2014 година Амалия Улман започва да публикува в своя Instagram профил снимки, които представят стереотипния живот на жената в Лос Анджелис. Изображенията са обвити в светлина и разкош.

Амалия позира в различни пози – след събуждане, пред огледалото, в леглото, облечена в спортни дрехи или във вечерно облекло.

Aw i miss pitita :/

A photo posted by Amalia’s Instagram (@amaliaulman) on

Постепенно снимките в профила се променят – от рози и секси селфита в огледалото, изображенията стават по-мрачни. Улман изглежда сякаш се е подложила на операция за уголемяване на бюста, позира и с пистолет. Публикува видеа, на които изглежда разстроена и плаче, а почитателите и в социалната мрежа надвишават 94 000.

luv ths pic bang bang

A photo posted by Amalia’s Instagram (@amaliaulman) on


Впоследствие отново започват да се появяват снимки на пазаруване, йога, здравословен обяд, преди да се появи снимка на Улман в ръцете на мъж.

Това, което виждате на снимките е Улман и не е тя. Всъщност Амалия е концептуален артист, а публикуваните 186 снимки са част от серия, озаглавена Excellences and Perfections (Превъзходство и съвършенство), която разглежда измеренията на женствеността и това доколко е автентичен животът в социалните мрежи. Основната й цел е да покаже колко е лесно да бъде манипулирана аудиторията.

Серията от изображения ще бъде включена в изложба, която ще бъде представена в галерията за модерно изкуство Тейт в Лондон.

Всъщност Улман не е излъгала – тя започва проекта си с изображение, на което пише „Първа част“, на което изписва и името на проекта.

Excellences & Perfections

A photo posted by Amalia’s Instagram (@amaliaulman) on

Въпреки това последователите й се разделят на две части – едните, които виждат серията снимки като произведение на изкуството, а другите вярват, че това, което виждат, е истинският живот на Амалия.

Основната критика към поредицата на концептуалната артистка е, че тя е излъгала хората. На това тя отговаря, че е крайно време хората да се научат, че всички лъжат онлайн.

 
 
Коментарите са изключени за Колко е лесно да излъжеш в Instagram