shareit

Книжният пазар от „Славейков“ отива пред хотел „Рила“

| от chronicle.bg |

Временно книжният пазар от площад „Славейков“ ще бъде преместен пред хотел „Рила“, а след реконструкцията на площада ще се намери място и за книгите.

Това обясни пред bTV главният архитект на София Здравко Здравков.

Той отрече и информацията, че се планира отричане на дърветата на площада.

„Категорично няма да има отсичане на дървета, съществуващата растителност се запазва, дори се предвижда добавяне на около 50% допълнителна растителност“, успокои Здравков.

Той обясни, че подновяването на знаковото за града място е част от реконструкцията на т. нар. Втора зона, което започва тази година с ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ от ул. „Алабин“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

„Желанието ни е да се запази духът на мястото, но с променена визия“, каза Здравков.

Той посочи, че състоянието на сергиите е много лошо, но след реконструкцията на площада визията на книжния пазар ще бъде променена, за да отговаря на новата среда.

„Търсим добро решение, за да се продават книги на площад „Славейков“ с нова форма и да са само книги, а не ученически пособия, спорни принадлежности“, каза още той.

По думите му след ремонта пространство изцяло ще промени своята структура, а пазарът трябва да изглежда добре и да не пречи на пешеходците.

 
 
Коментарите са изключени за Книжният пазар от „Славейков“ отива пред хотел „Рила“