shareit

Китайски турист погрешка беше взет за бежанец в Германия

| от chronicle.bg |

Китайски турист прекарал близо две седмици в германски миграционен център, след като погрешка кандидатствал за статут на бежанец, съобщи Guardian. Човекът искал само да подаде сигнал, че му е откраднат портфейла, но не знаел езика и вместо в полицията, се озовал в миграционната служба, където попълнил документите, които му дали.

Случката станала в Хайделберг. Господин Ли (31), който говорел само мандарин, отишъл в административната сграда, която взел за полицейското управление. Оказала се миграционната служба. След като попълнил документите, му взели паспорта и пръстови отпечатъци. Направили му и медицински преглед. След това го натоварили в автобус с мигранти и ги отвели на 360 км – в бежански център в Дюлмен, близо до Дортмунд. Дали му храна и джобни пари. Китаецът междувременно се опитвал с помощта на Google Translator да уведоми властите за грешката, успял да си преведе изречението „Искам да отида на екскурзия в чужбина“.

Чак на 12-ия ден се появил служител към Червения кръст, който говорел мандарин. „Беше толкова различен от другите – много, много безпомощен. Той просто правеше това, което му казваха да прави“, разказва Кристоф Шлютерман. Станало ясно, че азиатецът просто искал да разгледа Германия, Италия и Франция.

Най-накрая заявлението за искане на убежище било спряно и Ли продължил обиколката си из Европа. Напускайки Германия, казал, че си е представял Европа по малко по-различен начин.

 
 
Коментарите са изключени за Китайски турист погрешка беше взет за бежанец в Германия