Кит Харингтън за сексизма в Холивуд

| от chronicle.bg |

Когато става дума за сексизъм в Холивуд, човек обикновено се сеща за дискриминация към жени, а не към мъже. Според актьора Кит Харингтън от Game of Thrones обаче сексистко отношение има и към мъжете в Холивуд и това е много по-голяма тема, отколкото обществото предполага.

„Предпочитам да мисля за себе си като за повече от глава с коса и външен вид“, казва той пред Sunday Times Magazine. Думите му звучат доста странно, предвид факта, че професии като актьорската разчитат на външния вид за пасване на специфична роля.

Харингтън твърди, че отношението към жените във филмовата и телевизионната индустрия е далеч от перфектното, но казва и че животът на младите красиви актьори е далеч по-труден, отколкото си представят хората.

„Има двоен стандарт“, казва британският актьор.

„Определено има сексизъм в нашата индустрия, който се случва спрямо жените, но има сексизъм и към мъжете… В някакъв момент по време на снимки, когато ме помолят да се съблека, усещам това“, казва той.

Коментарът на Харингтън беше приет с насмешка и шеговити коментари. Някои обаче бяха откровено ядосани, че той не разбира какво точно означава сексизъм и защо това е толкова сериозен проблем в Холивуд. Темата нашумя през последните месеци. Американските федерални власти са въвлечени в разследване за сексистки практики при наемането на работа в сферата, а равенството при заплащането беше въпрос, който редица актриси коментираха, начело с носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс.

 
 
Коментарите са изключени за Кит Харингтън за сексизма в Холивуд