shareit

Камерън и Меркел обсъждат икономиката и реформите в ЕС

| от |

Икономиката и реформите в Европейския съюз ще бъдат в основата на разговорите днес между британския премиер Дейвид Камерън и германския канцлер Ангела Меркел на „Даунинг Стрийт“.

Проблемите със сигурността, включително борбата с тероризма и овладяването на епидемията с вируса на ебола, се очаква да бъдат обсъдени в рамките на председателството на Германия на Групата на 7-те най-развити страни.

От канцеларията на Камерън заявиха, че премиерът ще повдигне и въпроса за бъдещите промени в Европейския съюз. Опозиционната Лейбъристка партия се оплака, че не е била информирана за посещението на Меркел.

Визитата на Меркел, която е в рамките на едногодишното председателство на Германия на Г-7, вероятно ще бъде последната й във Великобритания преди общите избори на Острова през май. Ако Камерън остане на власт след изборите, той обеща да предоговори условията на Великобритания за членство и да проведе референдум през 2017-а година за оставането на страната в Съюза.

Консерваторите искат пълно преразглеждане на правилата за социални помощи и работа в целия ЕС, включително да се наложи изискване имигрантите да имат покана за работа преди да пристигат във Великобритания и период от четири години преди да могат да получават социални помощи.

По време на престоя си в Лондон Ангела Меркел ще посети Британския музей, където има изложба, посветена на историята на Германия. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Камерън и Меркел обсъждат икономиката и реформите в ЕС