shareit

Какво трябва да знаем за годината на маймуната

| от chronicle.bg |

Китайският хороскоп става все по-популярен по света. Дотолкова, че всички изглеждат развълнувани от началото на Китайската нова година на 8 февруари.

Светът се изпълни с хороскопи и предвиждания за това каква ще бъде предстоящата 2016-та година, която ще мине под знака на Червената огнена маймуна.

Нека да обобщим в най-общи линии какво разбрахме от всичката информация, която се разпространява из интернет за предстоящата година:

Годината, която е 4713-та според китайското летоброене, започва на 8 февруари и ще завърши на 27 януари 2017.

Какво знаем за хората, родени в годината на маймуната?

Маймуната е деветият знак според китайския хороскоп и идва веднага след овцата. Хората, родени през година на маймуната (през 12 години – 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004) са своенравни, харизматични, лоялни, находчиви, самоуверени и умеят да се държат като лидери.

Сред положителните качества на родените в годината на маймуната са мъдростта и интелигентността, както и силно развитата интуиция, а отрицателните са егоизъм, арогантност, хитрост, хаотичност.

Каква ще бъде годината според китайските вяравания?

Китайците вярват, че в личен план, в годината на Огнената маймуна, хората могат да предявят необосновани претенции. Възможно е критичността да бъде засилена, а взаимните обиди да започнат да бъдат приемани като нещо напълно естествено.

С една дума – гответе се за агресивна година.

В същото време маймуната е много изобретателна и забавна, което означава, че чувството за хумор не бива да ни изоставя.

И най-вече: трябва да сме оптимистични – точно каквито са хората, родени под знака на маймуната – а това е и едно от най-добрите им качества.

Какви са съветите към хората през 2016?

Китайките астролози предупреждават хората да се подготвят за промени през 2016-та. Ако натройката е правилна – което означава да не се боим от своенравието на маймуната – можем да очакваме и година, изпълнена с любов и благополучие.

Съгласно източния хороскоп, Маймуната е закрилник на дома и семейството, затова 2016 година ще е особено благоприятна за създаване на щастливо семейство, в което да цари любов и разбирателство.

Годината ще бъде подходяща и за започване на нови начинания, както и за започване на бизнес, но трябва внимателно да се подбират контактите и партньорите, защото са възможни лъжи и взаимно недоверие.

Комбинацията между елемента огън и знака на Маймуната води до много промени във всички сфери на живота, така че накратко – очаквайте неочакваното.

След годината на овцата, която беше по-предвидима, следващите 12 месеца ще бъдат относително по-несигурни.

Според китайските вярвания настоящата Година на маймуната ще донесе известна дисхармония, особено в моретата, океаните.

Оптимистично обаче е, че годината ще настъпи и с известна доза положителни новини – под знака на маймуната ще бъде по-лесно да се разрешат конфликтни ситуации, възникнали в миналото.

В Китай маймуната е смятана за знак, белязан за успех, затова и много родители планират да се сдобият с деца именно през тази година.

Понеже животните в китайския зодиак, отговарящи за всяка една година, се свързват с опозицията между ин и ян (женско – мъжко) и седин от петте елемента – метал, огън, дърво, земя и вода, то според китайския лунен календар настоящата Година на маймуната ще бъде подвластна на огъня и метала.

Тази комбинация вещае „международни конфликти и сблъсъци“.

Въпреки, че металът е силмвол на войната, не бива да се забравя, че той лесно може да се огъне под въздействието на огъня, което означава, че ще могат да се постигнат споразумения и намерят разрешения по спорни въпроси.

Кой да внимава?

Особено внимателни през годината трябва да бъдат именно хората, родени в годините на маймуната, но и родените в годината на змията (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013-та), тигъра (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010-та) и прасето (1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007-ма).

Те ще трябва да полагат повече грижи за себе си, да избягват лошото и да търсят доброто.

 
 
Коментарите са изключени за Какво трябва да знаем за годината на маймуната