shareit

Как светът посрещна 2016-та

| от chronicle.bg |

Над един милион души посрещнаха новата година на Таймс Скуеър в Ню Йорк. За отбелязване на празника беше спуснато светещото кристално кълбо от небостъргач в Манхатън.

Тържествата преминаха при засилени мерки за сигурност заради терористичните атаки от Париж и Калифорния в края на миналата година. Близо 6000 униформени полицаи и цивилни агенти патрулираха в района на площада с полицейски кучета, обучени да откриват бомби, с детектори за радиация и стотици камери за наблюдение.

За първи път в града бяха разположени сили на новото командване за реакция при критични ситуации, сред които има и по-тежко въоръжени служители. Те са обучени да откриват нападатели и да действат при атаки като тези в Париж или Калифорния.

Полицията в Мюнхен евакуира две големи жп гари заради заплаха от терористична атака, съобщава BBC. Германия е получила информация за опасността от френското разузнаване.

Засилени мерки за сигурност имаше също в Москва, Лондон и Берлин.

В Москва празничната заря беше забавена с пет минути и за първи път Червения площад беше затворен от полиция.

Във вътрешността на Лондон бяха разположени 3 000 полицаи.

В Лондон хиляди бяха закупили билети, за да посрещнат новата година на бреговете на река Темза близо до парламента.

В Берлин тържествата преминаха при засилени мерки за сигурност.

Над един милион души се събраха на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, за да посрещнат новата година. Очаква се градът да бъде домакин на Олимпийските игри през август 2016-та.

Вижте в галерията как различни държави посрещнаха новата година.

 
 
Коментарите са изключени за Как светът посрещна 2016-та

Повече информация Виж всички