shareit

Изневярата като отмъщение

| от chronicle.bg |

Хората изневеряват на партньорите си по всякакви причини.Нуждите им не са посрещнати, самотни са, сексът не е хубав… Но някои хора изневеряват не от страст и гъдел, а от гняв и тъга.

Изследване на сайта за запознанства между женени Illicit Encounters показва, че 1/3 от изневеряващите го правят за отмъщение. В допитване между 1000 човека 37% от жените и 31% от мъжете казват, че изневеряват с желание за мъст към партньора си.

В 54% от случаите хората са признали на половинките си за изневярата, за да увеличат отмъщението си на максимум.

81% от отмъстителите чувстват, че действията им са напълно оправдани, защото половинките им са изневерили първи. И може би с право. Разбира се, данните идват от сайт за изневери, така че може да не са представителни. По-логично би било, ако другарчето ни изневерява, по-скоро да се разделим с него, отколкото да наливаме масло в огъня и да отвръщаме на лошото с лошо. Но едва 26% казват, че са прекратили отношенията си, след като са разбрали за изневярата на другия.

Да поддържаш обречена връзка само за да се увериш, че и двете страни са еднакво нещастни, не звучи като най-здравословното нещо, но изледването сочи, че това поведение може да се дължи на финанси. Много двойки може да остават заедно, защото просто не могат да си позволят да се разделят и да плащат всеки сам за собствен дом.

Кристиян Грант, говорител на Illicit Encounters, казва: „Има увеличение на жените, които изневеряват от отмъщение, в сравнение с миналата година. Те се намират в нещастна връзка, която не могат да си позволят да напуснат, заради икономиката. Първоначално не са искали да изневеряват, но оправдават действията си с това, че партньорът им е изневерил първи. Такива танто за кукуригу действия могат и да сближат партньорите, защото чрез изневярата и двамата получават, каквото са желали и така никой не се чувства зле.“

 
 
Коментарите са изключени за Изневярата като отмъщение