shareit

Изненади в новия кабинет

| от chronicle.bg |

Вежди Рашидов не влиза в новия кабинет на ГЕРБ, става ясно от първоначалната информация за бъдещото правителство на „24 часа“. Лиляна Павлова освобождава ресора на регионалното развитие и поема отговорност за българското председателство на ЕС.

Премиер за трети път ще бъде Бойко Борисов, като ще има четирима заместници, сред които двама от лидерите на Обединените патриоти – Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов (с ресор икономика).

В новото правителство министър на финансите очаквано ще бъде Владислав Горанов. Министър на външните работи – Екатерина Захариева, министър на вътрешните работи – Валентин Радев, министър на отбраната – Красимир Каракачанов, министър на правосъдието – Цецка Цачева,
министър на здравеопазването – Николай Петров, министър на труда и социалната политика – Бисер Петков, министър на околната среда и водите – Нено Димов. Изненадващо министър на регионалното развитие ще бъде доскорошния заместник на Лиляна Павлова Николай Нанков. Министър на енергетиката отново ще бъде Теменужка Петкова. Мястото на Вежди Рашидов в Министерство на културата ще поеме Боил Банов, а министър на спорта отново ще бъде Красен Кралев. Ресор туризъм поема Николина Ангелкова.

Бившият шеф на ДФ „Земеделие“ и бивш служебен финансов министър Румен Порожанов поема министерството на земеделието.

Образователен министър ще бъде доскорошният главен секретар на МОН Красимир Вълчев.

Лиляна Павлова повече няма да отговаря за Министерството на регионалното развитие, като вместо това ще поеме контрола върху подготовката за българското председателство на ЕС през 2018.

Министър на икономиката ще е Емил Караниколов – досегашен председател на Агенцията за приватизация,

 
 
Коментарите са изключени за Изненади в новия кабинет

Повече информация Виж всички