shareit

Искат бременните да платят асансьора, с който са паднали

| от |

Три нови граждански дела завеждат някои от падналите с асансьор бременни жени, предаде БНР.

Сигналът е на една от потърпевшите – Емануела Фролошка, която е директор на фондация „Асансьорна безопасност“. Общо шест нови иска ще бъдат подадени днес за инцидента, станал преди 5 години с ескалатор в акушеро-гинекологичната болница Майчин дом. Тогава пострадаха 9 бременни жени.

Фролошка обясни, че новите искове са три нови граждански дела, които се завеждат от три от потърпевшите на 2-ри март 2010-а. Тогава те бяха хоспитализирани в болница „Пирогов“. След това ще има още едно дело, което се завежда от Вероника Дебурина и нейния съпруг, който е холандски гражданин. Тя и близките й също преживяха този ужас. Ще има и две нови дела, които завеждам лично аз, които са за нанесени материални щети, както и за настъпилата в последствие инвалидизация.

Две дела са спечелени досега, но налице е един куриоз, допълни Емануела Фролошка: Сега към делото на Лидия Димитрова, която спечели делото си на Апелативен съд, има опит, в който да бъде вменено на съдебния състав, че от сумата, която ѝ е присъдена, трябва да бъдат приспаднати онези странни 80 хиляди лева, за които се твърди, че представляват себестойността на съоръжението, което ние сме счупили.

 
 
Коментарите са изключени за Искат бременните да платят асансьора, с който са паднали