shareit

ИКЕА изтегля детски играчки заради съмнения за безопасността

| от chronicle.bg |

Магазините ИКЕА изтеглят от пазара две детски играчки, които продават от ноември миналата година, съобщават от шведския гигант. До инцидент не се е стигало, а мерките са „превантивни“, посочват от мебелната компания.

Става въпрос за палки и барабанче LATTJO, които не отговарят на стандартите по безопасност.

Преди да бъдат пуснати в продажба, всички играчки са тествани и одобрени, но при по-задълбочена проверка от служители на ИКЕА е установено, че гумената топка на палките може да се извади.

Макар и играчките LATTJO да отговарят на изискванията за безопасност за над 6-годишна възраст, каквато е препоръчаната възраст, упомената върху кутията, изпадналата гумена топка може да предизвика интереса на по-малките.

Децата не мислят за своята безопасност, докато играят, затова ние трябва да направим това, когато създаваме своите продукти. Нашата визия е да предлагаме само продукти, които бихме дали на собствените си деца.“ – заяви Синди Андерсен, която отговаря за детските продукти в ИКЕА.

От фирмата изтеглят всички купени палки и барабанчета от пазара и призовават закупените изграчки да бъдат върнати в мрежата на ИКЕА, а на клиентите ще бъде бъдат възстановени всички средства за закупуване.

 
 
Коментарите са изключени за ИКЕА изтегля детски играчки заради съмнения за безопасността