shareit

Тръмп води в Южна Каролина, Клинтън – в Невада

| от |

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън печели с малка преднина първичните избори на Демократическата партия в Невада. Доналд Тръмп победи Марко Рубио и Тед Круз в Южна Каролина.

При преброени 75,8 процента от подадените гласове, Клинтън получава подкрепа от 52,3 на сто, а Бърни Сандърс 47,7 на сто в Невада. Невада е вторият щат, в който печели Клинтън след победата й в Айова и тежкото поражение в Ню Хемпшър.

Силното представяне на Сандърс в щат, в който голяма част от населението е от малцинствата и в който Клинтън се очакваше да бие с двуцифрена преднина, показва, че надпреварата между двамата ще бъде дълга и оспорвана. Сандърс доказа, че може да печели гласове сред чернокожите и испаноезичните избиратели и че е способен да се състезава на национално равнище, пише Reuters.

Милиардерът Доналд Тръмп удържа победа с 32,2 процента от гласовете на завършилите снощи първични избори на Републиканската партия в американския щат Южна Каролина.

На второ място се нарежда сенатора от щата Флорида Марко Рубио с 22,5 процента. Той завършва практически наравно със своя конкурент, сенатора от Тексас Тед Круз (22,3 процента).

На четвърто място със 7,8 процента от вота е бившият губернатор от Флорида Джеб Буш, който се оттегли от предизборната надпревара.

 
 
Коментарите са изключени за Тръмп води в Южна Каролина, Клинтън – в Невада

Повече информация Виж всички