shareit

„Хартиени градове“ – новият филм по роман на Джон Грийн

| от |

Джон Грийн е най-продаваният автор у нас за миналата година. Романът му „Вината в нашите звезди“ се превърна в съвременна класика и при това вече е кул сред тийнеджърите. Но не се бъркайте – романът е за всички възрасти, просто защото Джон Грийн е толкова добър.

Някакси не беше чудно, че Холивуд купи правата и направи филм по книгата. Звездата на Шайлийн Уудли точно беше изгряла, а тази на Ансел Елгорд се появи на небосклона. Освен звездният им статус, лентата затвърди и още нещо – млади и талантливи хора в Холивуд има, просто трябва да знаеш къде да ги търсиш.

Vinata

Шайлийн Уудли определено е актриса от ранга на Дженифър Лоурънс и е само въпрос на време Академията да я забележи. Ако се съмнявате, вижте я в „Потомците“ с Джордж Клуни, където играе отчуждената му дъщеря.

Но стига за „Вината в нашите звезди“. Новият филм по роман на Джон Грийн се нарича „Хартиени градове“. В началото филмовите компании искаха да филмират първият роман на американеца „Къде си, Аляска?“, но се отказаха за сметка на по-успешния и по-позитивен „Хартиени градове“. Снимките на филма текат от няколко месеца в Северна Каролина и за разлика от първия филм по роман на Грийн, в този главната роля е поверен на модела Кара Делевин. Лично ние нямаме търпение да видим младия Нат Уолф, в чието чувство за хумор и талант се кълнем. А отскоро вече е факт и първия постер към филма, което накара феновете на автора да пощуреят в социалните мрежи.

Paper towns

Историята разказва за Куентин и неговата приятелка – съседското момиче Марго. Двамата са близки като деца, но с течение на годините се отчуждават. Всичко се променя, когато един ден Марго внезапно изчезва. Единственият човек, който може да я открие е Куентин и той предприема дълго пътуване, като се води по знаците, които Марго е оставила след себе си.

Като повечето неща на Джон Грийн и този роман ще ви разсмее и разплаче. Повече първото, отколкото второто в този случай. И макар някои хора да бяха скептични относно изборът на Кара Делевин за главната роля, то след като видяхме първия постер на филма, надеждите ни се възвръщат.

Трейлър се очаква много скоро, но ако искате да научите повече за продукцията може да следите Джон Грийн в Instagram, Twitter или YouTube, където той ежедневно пуска снимки и видеа от снимачната площадка. Филмът излиза по кината това лято, като у нас се очаква на 5 юни.

 
 
Коментарите са изключени за „Хартиени градове“ – новият филм по роман на Джон Грийн