shareit

Харисън Форд катастрофира със самолета си

| от |

Американскитя актьор Харисън Форд претърпя лека самолетна катастрофа в Лос Анджелис. 72-годишната звезда от филмите за Индиана Джон и Междузвездни войни съобщил за проблем с двигателя и приземил аварийно своя ретро самолет на местно голф игрище.

Той е бил в съзнание и контактен, когато медиците пристигнали и го отвели в болницата в относително добро състояние, съобщи говорителят на местната служба за пожарна безопасност.

Синът на Харисън Форд – Бен, готвач в Лос Анджелис, съобщил в социалните мрежи от болницата: „Татко е добре. „Поочукан”, но е добре.

Нараняванията в никакъв случай не са застрашаващи живота му. Очаква се той да се възстанови напълно от катастрофата”, съобщиха от антуража на Харисън Форд.

Не се появи детайлна информация какви точно са нараняванията на актьора, въпреки че един от местните интернет сайтове разпространи информацията, че Форд има множество дълбоки рани и пукнатини по черепа.

Инцидентът станал малко след като Форд излетял с машината си от летището в Санта Моника. Той съобщил за проблема с двигателя на произведения си през 1942 година „Ryan Aeronautical” ST3KR и веднага сменил курса. За съжаление не успял да стигне до аерогарата и се приземил на голф игрището.

„Нямаше експлозия или нещо подобно. По-скоро имаше шум като от кола, блъснала се в дърво. Просто кратко „бум” и това е”, разказва Джеф Къпридж, който е играл на голф игрището. „Самолетът спря около осмата дупка”, пояснил той.

Кристиан Фрай от летището в Санта Моника заяви, че Форд извършил „изключително красиво аварийно кацане като невероятно добре обучен пилот”

Харисън Форд е бил сам на борда на машината.

Средни телесни повреди

След катастрофата, той е бил прегледан от двама доктори, които случайно са били на голф игрището. Говорителят на „Пожарна безопасност” коментира, че обаждането на телефон 911 и е било докладвано като „средна към сериозна” катастрофа на голф игрище Пенмар.

През октомври миналата година Холивудксия актьор стана член на британския летателен клуб „Шропшир”.

 
 
Коментарите са изключени за Харисън Форд катастрофира със самолета си