shareit

Хакери откриха как да получават безплатна храна от Макдоналдс

| от chronicle.bg |

Хакери откриха как да злоупотребят с приложението на Макдоналдс, така че ресторантът да им дава безплатна храна.

Лорън Тейлър от Монреал, Канада, стана жертва на атаката, от която губи $500 долара между 25 и 29 януари. Крадецът е използвал нейния акаунт, за да си поръча картофки, детски менюта, както и различни сандвичи в ресторант в Квебек. Лорън не забелязва, защото не си проверява мейла.

„Невероятно е да разбереш, че някой се представя за теб“, каза жената пред CBC News. „След 3 дни трябва да си платя наема и сега се налага да намеря парите отнякъде. Хубавото е, че живея със семейството си, в противен случай щяха да ме изхвърлят.“ Друг канадец също стана жертва на същата атака, когато хакер си купи от негово име 30 пилешки хапки и биг мак меню. Този път обаче човекът е проверил имейла си навреме и успява да си върне парите.

Проблемът изглежда не е в самото приложение. Хакерите са използвали някакъв друг метод, за да добият паролите на жертвите си. „Взимаме сериозни мерки, за да поддържаме личната информация на клиентите си недостъпна, включително в приложението ни“, се твърди в изявление на Макдоналдс. „Както при всяка онлайн операция съветваме хората да пазят в тайна паролите си и да създават уникални такива, които са трудни за отгатване.“

 
 
Коментарите са изключени за Хакери откриха как да получават безплатна храна от Макдоналдс