shareit

Гръцките банки и борсата в Атина няма да отворят в понеделник

| от Chronicle.bg |

Гръцките банки и фондовата борса няма да отворят в понеделник и ще останат затворени цяла седмица, реши правителството в Атина, предаде БТА.

В 16 ч. в Атина започна заседанието на Гръцкия съвет за системна стабилност – орган създаден да реагира на ситуации на финансова криза, предаде АФП.

Съветът постоянно анализира и проследява развитието на ситуацията във финансовия сектор. Той е съставен от министъра на финансите, заместник-министъра на финансите, от управителя на Гръцката банка и директора на Гръцката комисия за пазарите.

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас свика извънредно правителствено заседание по въпроса за дълга на страната, предаде Ройтерс, позовавайки се на гръцката държавна телевизия.

Международният валутен фонд ще следи внимателно развоя на положението в Гърция и в съседните страни и е готов да окаже помощ при необходимост. Това заяви генералната директорка на МВФ Кристин Лагард, цитирана от АФП.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще даде пресконференция за положението с Гърция в понеделник, 29 юни.

 
 
Коментарите са изключени за Гръцките банки и борсата в Атина няма да отворят в понеделник