shareit

Графити-художникът Банкси рисува в разрушената Газа

| от |

Изтъкнатият британски графити художник Банкси, който предпочита да пази истинската си личност в тайна, е бил в разрушените райони на сектора Газа и е направил там серия от рисунки върху руините. Сред тях са на коте, което си играе с кълбо от арматурно желязо, а също на деца, които се люлеят на люлка, направена от наблюдателница, съобщиха Ройтерс и в. „Телеграф“, цитирани от БТА.

Заснет е и 2-минутен документален филм, качен на интернет сайта на твореца banksy.co.uk. Това коте показва, че не му достига радостта в живота. То не е намерило с какво да си играе и е приспособило за целта кълбо от железни пръчки. А децата? – се казва във видеозаписа за проекта на Банкси.

На сайта си художникът обяснява, че е изобразил именно коте, тъй като интернет ползвателите сега се интересуват само от снимки на тези животни. В документалния филм, започващ с облаците, които се виждат от прозореца на самолета, Банкси с много сарказъм рекламира туристическите възможности на сектора Газа, обкръжен от три страни с бетонни стени, а от четвъртата с море с въоръжени кораби.

 
 
Коментарите са изключени за Графити-художникът Банкси рисува в разрушената Газа