shareit

Гръцката църква дава имотите за изплащане на дълга

| от |

Архиепископът на Атина и цяла Гърция – Йеронимос отправи послание във връзка с Великден. Духовният глава на гръцката църква призова за единство християните и вяра,че Гърция ще преодолее кризата.

„В ТЕЗИ ТРУДНИ ЗА СТРАНАТА МОМЕНТИ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИМ НЕСЛОМИМА ДУШАТА,САМО ТОГАВА ТЯ ВЪЗКРЪСВА И СЕ РАЖДА НАДЕЖДАТА“, каза той, цитиран от БНР.

Архиепископ Йеронимос съобщи,че църквата предоставя своите имоти, за да бъдат използвани от държавата по изплащане на дълга към кредиторите,но при условие,че няма да бъдат продавани.

На летището в Атина в следващите часове се очаква да пристигне делегацията,която ще принесе Свещения огън от Ерусалим в Атина. Светските лица в нея са депутати от Сириза, показвайки, че не всички от управляващата партия са атеисти.

Благодатният огън се посреща с почести на държавен глава. Представител на правителството е министърът на отбраната Каменос, който е и лидер на дясната партия Независими гърци, защитаваща засилване на влиянието на църквата в Гърция.

В пълна готовност са военни самолети и хеликоптери, които ще пренесат огъня до църквите и в най-отдалечените острови на страната.

Хиляди гърци от цялата страна също са на летището в очакване на Благодатния огън.

 
 
Коментарите са изключени за Гръцката църква дава имотите за изплащане на дълга

Повече информация Виж всички