shareit

Германия очаква 1.5 млн. имигранти до края на 2015-та

| от chronicle.bg, по БГНЕС |

Германия очаква до 1,5 млн. имигранти да потърсят убежище в страната до края на тази година. Берлин предвиждаше през тази година страната да приеме между 800 000 и 1 млн. имигранти, но според германското издание „Билд“ цифрите са значително по-високи.

Според таен документ, чиито източници не се споменават, властите вече очакват през идните три месеца в страната да влязат 920 000 бежанци, с което броят им тази година да достигне до 1,5 млн. души.

„Миграционният натиск ще се увеличи. През четвъртото тримесечие ние очакваме между 7000 и 10 000 нелегални влизания на ден“, пише изданието.

В статията се казва още, че според документа всеки мигрант, получил убежище в Германия, ще може да доведе до осем членове на семейството си със себе си. Ако данните за 920 000 нови бежанци през оставащите три месеца на 2015 г. се окажат верни, това ще означава, че 7,36 млн. души ще имат правото да дойдат в страната заради семейни връзки, посочва още „Билд“.

Решението на германския канцлер Ангела Меркел да отвори Германия за сирийски бежанци беше посрещнато положително в Европа, но не и сред германските избиратели. Нейната популярност отбеляза спад докато властите в страната се опитват да се справят с осигуряването на подслон за мигрантите.

 
 
Коментарите са изключени за Германия очаква 1.5 млн. имигранти до края на 2015-та

Повече информация Виж всички