shareit

Гърция отрече слуховете за оставка на Варуфакис

| от |

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис няма планове да напуска поста. Това потвърдиха двама правителствени служители в Атина, цитирани от Ройтерс и БГНЕС.

Съобщението идва в отговор на статия в германския вестник „Билд“, според която Варуфакис е влошил отношенията си с властта в Атина. Според правителствен източник, цитиран от изданието е само въпрос на време преди Варуфакис да подаде оставка, допълвайки, че вече е взето подобно решение.

„Това ще улесни отношенията с ЕС и особено с Германия“, казва източникът пред „Билд“.

Вестникът посочва като причина за решението скандала с видеото, в което Варуфакис посочва среден пръст на Берлин, макар в последствие да стана ясно, че то е било фалшифицирано. Фактор за влошените отношения между Варуфакис и гръцкия премиер Алексис Ципрас „Билд“ извежда и статията във френското издание „Пари мач“, което показва луксозния дом на финансовия министър с изглед към Акропола.

Статията за скъпото жилище излиза на фона на продължаващите финансови проблеми на голяма част от гърците и трудностите, които държавата продължава да изпитва, в разплащанията си със своите европейски кредитори.

„Нищо от това не е вярно, това е много далеч от реалността“, заяви пред Ройтерс един от официалните лица.

 
 
Коментарите са изключени за Гърция отрече слуховете за оставка на Варуфакис