shareit

Франция ще участва в разследването на инцидента с египетския самолет

| от chronicle.bg |

Франция ще започне паралелно разследване на причините за инцидента с египетския самолет.Това е задължителна процедура – съдебна и техническа, винаги при наличие на французи на борда. По-късно днес се очаква официално изявление на френския президент Франсоа Оланд. Преди малко приключи извънредното кризисно заседание на правителството във връзка с инцидента. Засега френските власти не изключват нито една хипотеза.

„Първата ни задача е да се погрижим за семействата на пътниците“, каза френският външен министър Жан-Марк Еро в края на извънредното правителствено заседание. Той потвърди информацията, че на борда са се намирали 15 френски граждани.

Еро заяви още, че Франция е готова да съдейства на египетските власти за намирането на останките от самолета. По-рано френският президент Франсоа Оланд разговаря по телефона с египетския си колега Абдел Фатах ал Сиси.

„Нито една хипотеза не е изключена засега“, каза сутринта френският премиер Манюел Валс.

Според ръководството на летище Шарл дьо Гол всички процедури са били нормални снощи при излитането на самолета в 23:09 ч. местно време.

Мерките за контрол на френските аерогари се прилагат в максимална степен при извънредното положение, въведено във Франция след атентатите миналия ноември.

Междувременно на летището започнаха да пристигат близки на пътниците. На място са създадени два кризисни щаба – психологически и технически, съобщава БНР. Техническият кризисен щаб трябва да провери всички обстоятелства около излитането на самолета снощи.

В момента протича операция по издирването на самолета в района, в който е изгубена връзката с него. В нея участват пет кораба от Египет и Гърция.

Заради вълна от противоречиви съобщения за разбиване на изчезналия самолет, от EgyptAir помолиха медиите да проверяват информацията, която публикуват и да се позовават само на официални източници. Министърът на гражданската авиация на Египет ще даде пресконференция в 13 часа днес.

 
 
Коментарите са изключени за Франция ще участва в разследването на инцидента с египетския самолет

Повече информация Виж всички