shareit

Финансовият министър на Румъния подаде оставка

| от |

Финансовият министър на Румъния Дарий Валков е подал оставка, предаде „Ройтерс“. Това е съобщил премиерът Виктор Понта пред Romania TV.

„Говорих с Валков и той подаде оставка, която аз приех.“, каза премиерът.

Припомняме, че срещу него бе повдиганато обвинения за превишаване на правомощията, докато е бил кмет на град Слатина. Следствието смята, че между 2010-2013 г. той е получил от местни бизнесмени около €2 млн.

Политикът дори е бил разпитван в продължение на три часа в прокуратурата. До финансовия министър разследващите стигнали след като разплели мрежата от бизнесмени, с които той работил като кмет на Слатина.

В началото на 2014 г. за втори път бившият премиер Адриан Нъстасе бе осъден за срок от 4 години за шантаж и вземане на подкуп.

През октомври 2014 г. тъстът на Виктор Понта – Илие Сърбу, също бе разпитван по случай за незаконна реституция на гори, по който румънският политик Виорел Хребенчук дори бе арестуван.

През юли 2014 г. братът на бившия президент на Румъния Траян Бъсеску бе арестуван по обвинение за търговия с влияние. Още по-скоро прокуратурата започна разследване срещу съпруга на една от дъщерите на Бъсеску за незаконна реституция./ News.bg

 
 
Коментарите са изключени за Финансовият министър на Румъния подаде оставка