shareit

Финансов мотив зад убийствата на Стоименов и Антов

| от chronicle.bg |

Седмица след убийството на Веселин Стоименов, разследващите откроиха финансов мотив за убийството му. Това е най-вероятната причина и за смъртта на собственикът на „Агресия“ Александър Антов. Това каза на пресконференция заместник-директорът на Националната полиция Константин Димитров, цитиран от БТА.

Справка в Търговския регистър показва, че Александър Антов е бил едноличен собственик и управител на няколко компании за търговия, транспортни услуги и др. от групата „Вотан“. Всички дружества обаче са прехвърлени на друг собственик през юли 2015 г., показва справка в Търговския регистър. Фирмите са регистрирани на името на Петко Митов, през неговите „Медия Ево“ и „ЙАС трейдинг“ ЕООД. „Медия Ево“ ЕООД се занимава с предоставяне на защитен интернет трафик през виртуални лични мрежи (VPN).

В момента разследващите правят финансови профили на фирмите, с които двамата са имали взаимоотношения. И в двата случая обаче разследващите все още нямат конкретни насоки за извършителите.

Убийството на Антов не е било записано от камерите в района, каза още Димиров, но разследващите разчитат на записи, на които биха могли да видят движението на определени хора. Той уточни, че гилзите от мястото на убийството липсват.

По думите му, двамата бизнесмени не са имали големи финансови задължения. Той допусна възможността извършителят на убийството на Антов да е човек, който му дължи пари. Димиров добави, че се проучват и лица, а не само фирми. Той обяви, че за момента няма информация някой от двамата убити да е бил изнудван.

Димитров коментира и развитието по случая с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Той допълни, че въпреки че на два пъти от МВР са разпространили снимките от камерите с молба да бъде разпознат мъжа от тях, в полицията са получени по-малко от 50 сигнала. Разследващите не са получили нито един сигнал от случаен минувач, въпреки че движението в района е интензивно.

Във връзка с изчезването на рапъра Серафим Мартинов – Сарафа вероятно е в Испания, но българските органи все още чакат отговор от колегите си там. Към момента е ясно, че той е напуснал страната.

 
 
Коментарите са изключени за Финансов мотив зад убийствата на Стоименов и Антов