shareit

ФИФА спря трансферите на Реал и Атлетико

| от chronicle.bg |

Дисциплинарната комисия към ФИФА спря трансферите на двата мадридски гранда Реал и Атлетико за два трансферни периода, съобщи официалният сайт на световната федерация.

Наказанието е същото, каквто Барселона току-що изтърпя, и по същата причина – нерегламентирано привличане на играчи под 18 години.

„Наказанието означава, че двата клуба няма да имат право да регистрират нови футболисти през лятото на 2016-а и през зимата на 2017-а. Наказанието не засяга сегашния трансферен прозорец, тъй като решението на ДК към ФИФА идва след неговото начало.

Наказанието ще важи и за женските отбори на двата клуба, както и за тези по футзал и плажен футбол. Наказанието не включва забрана за освобождаване на футболисти.

Наказанията на двата клуба са наложени след щателни проверки. Нарушенията на Атлетико са между 2007 и 2014 г., а тези на Реал – между 2005 г. и 2014 г.“, гласи още съобщението в официалния сайт на ФИФА.

Както в случая с Барселона, така и в сегашния с Реал и Атлетико – на двата отбора не са им забранени покупките на нови футболисти, а картотекирането им в състава. По време на забраната си „каталунците“ купиха Алеиш Видал и Арда Туран, които едва от началото на 2016-а имат право да носят фланелката на Барса.

 
 
Коментарите са изключени за ФИФА спря трансферите на Реал и Атлетико